:: My gangS :: TQVM

Tuesday, January 27, 2015

Novel Saat Hadirnya Cinta Dia (SHDC) akan dijual di Pesta Buku Selangor 29/01/2015

Assalamualaikum...
Alhamdulillah...
Akhirnya novel kedua saya diterbitkan sekali lagi di bawah Penerbitan Karya Seni.
Jualan awal bermula di Pesta Buku Selangor pada 29/01/2015 sehingga 08/02/2015 bertempat di Shah Alam Convention Centre.
Novel ini akan memasuki kedai-kedai buku pada pertengahan bulan Februari nanti.


AKAN DATANG FEBRUARI 2015

Tajuk: Saat Hadirnya Cinta Dia
Penulis: Zura Asyfar
Penerbit: Karyaseni
ISBN: 978-967-0246-91-8
Harga: RM26(Semenanjung) // RM29(Sabah & Sarawak)

TIGA tahun lebih AYARA NASHMIA hidup menyepi tanpa keluarga di sisi. Walaupun sering dibuai rasa rindu, dia tidak tegar untuk pulang ke kampung atas sebab onar yang pernah dilakukan dahulu. Segala rahsia serta kejadian yang berlaku dalam tempoh berada jauh dari keluarganya cuba ditutup rapi dengan sebaiknya.

Walaupun cuba menolak kehadiran lelaki di dalam hidupnya, namun dia terpaksa juga berhadapan dengan seorang lelaki yang seakan-akan cuba untuk mengejarnya dari semua arah. Puas ditolak dan dihalang namun lelaki itu langsung tidak pernah mengalah.

“Kau nak apa lagi, Raze? Tak puas-puas lagi kau nak kacau hidup aku? Kau nak suruh aku mati dulu biar kau puas hati?” – AYARA NASHMIA

“Selagi kau tak setuju kahwin dengan aku, selagi itulah aku ganggu kau.” – RIZQH ESFAHAN

Namun pertemuan kembali dengan adik kandungnya Aniq mengubah segala-galanya. Lelaki yang sering sahaja mengganggunya itu tiba-tiba diangkat menjadi satu watak penting dalam drama ciptaannya

Aniq... Erm, kenalkan ni Raze... Husband akak. ” – AYARA NASHMIA

Saya Aniq Nashmin. Satu-satunya adik Ayara. ” – ANIQ NASHMIN

“Oh... Saya Rizqh Esfahan... boleh panggil Raze atau panggil Abang Raze aje. ” – RIZQH ESFAHAN

Baru sahaja mahu menghembus nafas lega, Ayara dikejutkan pula dengan berita tentang Puan Rashidah yang mahu menjenguknya di bandar setelah sekian lama tidak berjumpa. Saat itu Ayara sudah gelabah sakan. Mana dia mahu mencari suami sementara yang sanggup berlakon ketika emaknya datang? Adakah dia patut menjadikan Raze menjadi mangsa keadaan sekali lagi?

“Tak nak kiss tangan dulu ke?” - RIZQH ESFAHAN

“Jangan nak mengada-ada sangatlah! - AYARA NASHMIA

Sesungguhnya kedatangan Puan Rashidah untuk melawat Ayara itu betul-betul membawa satu lagi kejutan yang tidak disangka-sangka. Dia bukan sahaja mahu menjenguk kehidupan Ayara dengan suami lakonan anaknya itu. Namun dia membawa satu berita yang lagi besar.

Dan saat itu Ayara pula sudah tersepit di tengah-tengah. Ditambah pula dengan kehadiran bekas kekasihnya yang tiba-tiba sahaja datang menjengah. Adakah mereka berdua hanya berlakon untuk ketika itu sahaja ataupun lakonan mereka berlanjutan sehingga ke titik penamat? Dan bagaimana pula dengan rahsia lama yang disimpan oleh Ayara itu?

2 comments:

Zaidalifah Hussin said...

Tahniah Sekali lagi untuk Zura...

shaja.muhamad said...

Akak xjual novel berserta tandatngn ke??