:: My gangS :: TQVM

Tuesday, October 11, 2011

Di sebalik tabir SSID


Salam semua..entry ni bukan entry luah perasaan atau menagih simpati tetapi entry untuk menjelaskan kisah sebenar di dalam menyiapkan citer ni..ok, zura terima semua pendapat dan kritikan walau ada antaranya tersentap jugak dalam hati..Sebenarnya memang banyak sekali dugaan di dalam menyiapkan citer ni..


1) Zura tak de lappy okey..even pc pun takde (dulu ada tp dh rosak sbelum entry 1st SSId publish kt blog, so semua file API (Aku Perempuan Itu) yg ditaip dh semua dh hilang..yg ada cuma dlm blog aje..novel2 lain tak yah cakap lah semua mmg takde..


2) Macam mana zura boleh taip citer ni : okey, i have to beg my asben tuk pinjam lappy dia..yerlah, takkan tak nak menaip langsung kan untuk sehari...macam mana citer nak siap..so zura start menaip pon bile pukul12 malam ke atas...ni pun ramai yg mengacau sebab i have my own little kids yg jenis burung hantu tak tdo malam sampai ke pagi.


3) Kalau my asben balik lewat atau pergi outstation : so jangan beranganlah nk menaip..nk on9 lg lah tak boleh..zura hanya ade peluang nk on9 siang hr novel tu kuar saje (kalau asben tak guna lappy la)...zura ni suke kongsi ape yg zura taip sbb tu zura kadang2 tu letak teaser aje dlm blog tu pon tak beredit...mmg tak beredit sebb mase tuk menaip pon tak cukup..so siang2 terpakse lah menulis kt buku saja...dan malam terpakse berjaga sampai subuh nk siapkn dis story..sorry bebanyak kalau ade yg tak puas hati..mmg zura takleh nk puaskan hati semua readers sbb zura sendiri pun tak terkejar ni..ni pun nk kejar dateline lg nih..


4) I’m happy kalau korang semua heppy...tgk rating kt p2u pun leh sengih sorang2 sebb ramai yg bace n bg support...tqvm yg sudi follow ceta ni..oklah nk sambung menaip sikit..entry untuk p2u mgu ni tak sempat lg nk edit ni..


5) Anyway , jemput masuk grup SSID kt fb pd readers yg berminat..kt situ ade jugak zura letak info2 ttg next bab SSID yg akan ke p2u..tp zura bg org lain yg jage sbb tak on9 siang :D

7 comments:

mimi syafiqah said...

chaiyok gurl...mie hrp manuskrip ni dpt dihtar tepat pd msenye k....

Hajar said...

kesian zura. banyaknya cabaran. kekadang kesian juga dengan part-time writer yang selalu kena push untuk publish entry selalu. bukan semua reader boleh faham kan? nak salahkan diorang pun tak boleh juga sebab masing-masing mencari hiburan untuk diri sendiri.

apa pun jangan patah semangat ya? insya Allah mudah-mudahan segala cabaran tu akan membuahkan sesuatu yang manis masa akan datang nanti. all the best ye zura? :)

alfa syamimi said...

kak ura,..stori nih nty dibukukan under penerbit mana??

~Cik MI~ said...
This comment has been removed by the author.
~Cik MI~ said...

HEhehehe... good luck sis.. sama2 la kite berjuang bersama...

Wild Cherry said...

banyak gak dugaan sis en... xpe, wc sokong sis

Karya Lepak said...

Zura Dearie,

Jadi part time writer bestkan?
We choose to publish our story, they read for free. We need their comment for further improvement & the non conformance & emotional comments, just remove & ignore. Life is too short to spend on negative things.
Always think positive. Take care Zura!