:: My gangS :: TQVM

Friday, September 12, 2014

PESTA BUKU SELANGOR 2014 DAN DEADLINE!



PESTA BUKU SELANGOR 2014


Assalamualaikum…
Hai hai..lamanya kite x update blog kan? Rasanya last entri masa SSIDRaya nak tayang hari tu..dah lama tu..orang dah mula countdown raya haji pulak sekarang..hehe..
Actually sekarang tengah pulun nak siapkan manuskrip lama yang tertangguh dulu..ala yang pernah siar kat blog ni dengan tajuk lama Menantu Dari Overseas tu.. haa sebab tu lah sekarang bz kekdahnya…haha…padahal encik boss dah call mintak hantar so cakap kat dia boleh bagi tempoh sebulan tak? Cehh..beriya je bagi tempoh..sekarang ni ada lebih kurang dalam 10 bab je sebelum tamat..pada yang Tanya tebal ke tak..jangan exect tebal atau kebaboom tau sebab bajet bajet nak buat dalam lingkungan 600 ms je..tapi sekarang baru di takut 400 msadehhh…. Mungkin akan tambah sikit lagi bab kalau sempat..

Cerita ni Menantu DARi Overseas a.k.a MDO memang akan ditukar tajuk..yelah tajuk tu tahun 2012.. lama gila dah kan? Dah banyak gila orang pakai tajuk lebih kurang so ingat nak tukar tajuk lain lah sikit..tajuk apa? Nanti bila dah siap kita reveal..dan ada jugak kawan bg idea suruh buat contest..nampak macam menarik..ala mcm novel SSID nak keluar dulu..memang lah tak buat contest tapi admin yang jaga grup OURLOVE kat fb tu memang semua dapat novel free lima bijik.. now tak aktif dah kat grup tu..cerita ni pun tak siar sangat kat fb..yelah kes ciplak merata-rata sekarang..sampai ada tu siap bergaduh nak saman bagai..so konklusinya baik buat senyap-senyap..sikit-sikit cm teaser tu okla kan siar kat fb or ig ke..

Eh lupa pulak..hari tu pergi pesta buku Selangor kat Picc tu.. tak rancang pun mulanya nak pergi sebab ye lah kita takde novel baru..Cuma REhan Makhtar tu kan ada novel baru so dia ajak lah pergi.. kita pun pergilah hari merdeka tu..sampai pun dah lewat..dia pun dah habis sesi slot dia..tapi sempatlah jumpa kak Sarah Marissa.. dia pun dah nak balik dah.. tapi lepas dua minit duduk booth karyaseni, AMAN NASSIM (pelakon yang jadi Mie dalam drama SSID) tu ada datang.. dia datang nak promote telefilem PErempuan Lindungan Kaabah (adaptasi novel Karyaseni jugak ni)..kita pulak langsung tak tahu dia ada berlakon..haha..yelah kat rumah memang tak langgan Astro First tu.. then sempatlah jumpa Bikash Nur Idris..first jumpa masa pesta buku 2012 dulu..giler lama tak jumpa..dia jaga booth Fajar Pakeer..duk sembang sembang jap, jumpa Rehan n penulis SHa Ibrahim (kaki Novel) kitaorang pun terus balik..si Rizq pun dah mengamuk nak tidur time tu










 amboi amboi..haha...actually dah kali ketiga jumpa si Aman ni..tapi kite lebih suka panggil dia Mie.. yelah watak dalam drama SSID kan.. dia kat gambar macam lain sikit..kalau face to face ala ala sweet gitu..dah la putih melepak..lebih kurang si Izzue jugaklah..hehe




sebenarnya baru lagi jumpa si Rehan ni.. masa dia buat open hauz raya hari tu.. dapatlah sebijik buku free..haha...tapi siyes tak baca lagi..kejar deadline kan kekdahnye..rehan ni laju giler menulis...tak terkejar kite..jumpa dia selalu je mintak tips nak laju menulis..dan dia pun terus perli..ala ko buku sebijik pun dah kebaboom lainlah aku..cehhh...hampeh je..haha..btw semua tu rezeki..Alhamdullilah..kita pun x sangka kan? ;')




di mana ade Rehan Makhtar di situ lah ade Sha Ibrahim kekdahnya...ni bff forever ni...katanya manuksrip dia dah siap..kat words pun dah cecah 1.k lebih...giler ahhh, jeles jeles asal la manuskrip baru kite ni nipis sangat? 




kak Bikash...firstime jumpa masa pesta buku antarabangsa 2012...masa tu novel SSID baru je nak sebulan keluar.. sebab tak penah datang kat pwtc n pesta buku..ambik kaw sesat..dahlah booth fajar tingkat lain...lepas datang situ tak jumpa jalan balik dah..haha..lawak je kalau diingatkan.. dulu Bikash nampak berisi sikit n now nampak slim je..jelezzz kita..haha...

Tengok tu si Rizq, Bikash n Aman fefeling happy family...gambar ngan kita pulak xde lah dia nak berpaling kat depan..jenuh panggil....adeyy sabar aje lah...takpelah kita bagi chance..hehe






kak Sarah Marissa yang tulis novel Teduhan Kasih tu.. kenal kan? hehe.. dia ni gigih benor menulis mss..mss dalam simpanan katanya ade dalam 40++ nak pengsan tau dengar...hehe...btw kite xsempat nak amik pic ngn dia sebab dia terus menyambar (amboi ayat...haha) pergi bgmbar dengan aman..kite pun dah sibuk2 terus tak ingat...hehe



SO ni je lah cerita entri kali ni..tengah break jap taip manuskrip tadi..okla tata....jumpa next entry..inshaAllah...wassalam

2 comments:

aminah ramli said...

Sukanya dpt tgk my peberet writer ni.. klu nk harap jmpa kt pesta buku.. mmg x la..

zura asyfar addy rifqhiey said...

aminah ramli - alahai...duduk mane tu? sory skerang bz sikit siapkn mss baru :D