:: My gangS :: TQVM

Wednesday, May 14, 2014

Gambar Sekitar Pbakl dan Fansmeet SSID 2014



Assalamualaikupm..

Lama tak update blog kan? haha...bz jugak sebab tengah siapkan manuskrip..yang pernah baca cerita Menantu Dari Overseas? tu mesti tahu kan? So tengah siapkan yang tu la sekarang ni..dateline ada dua bulan lagi..hope sempat lah siapkan..tapi kemungkinan besar tajuk akan ditukar...yelah tajuk tu dah biasa sangat pun...menantu..isteri..suami...dan jalan cerita pun akan berubah sedikit..


Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2014 (KLIBF2014)

27.04.2014

 Dah pergi memula sebab nak ushar tempat..haha...dah lima enam kali datang situ pun tetap sesat kot..hehe...

So awal-awal tu gi booth karyaseni kat bilik johor n melaka tu jumpa big bos (datuk muzri dulu)..
novel #ssid pun banyak diskaun hari tu..RM10 diskaun dari harga asal (RM30)..jadi memang berbaloi lah siapa yang datang beli tu kan? hehe..


 
hari tu booth karyaseni pun ada jual baju tshirt untuk novel yang dijadikan adaptasi drama...tapi limited sangatlah..pergi hari tu pun dah tak banyak stok...tapi nasiblah sempat order dengan kenalan yang pergi sana lebih awal..kata dato muzri, dia saja saja je try buat..tak tahu lah dapat sambutan sebegitu rupa..sempat jugak bagi cadangan suruh jual online je sebab memang tak larat nak jawab bila ramai yang tanya n pm pasal tshirt ni..maybe harga pun tak adalah mahal sangat.. RM30 je sehelai..




hari tu jugak sempat jumpa penulis yang tengah bertugas iaitu Zuera Rasiddin...kenal dia dah lama sangat..sejak akhir tahun 2010 ketika masing2 masih rancak berblogging e-novel..karya pemes dia kt blog #GadisEgoVsLelakiMisteri..dan tak sangka enovel itu akhirnya dikembangkan menjadi novel bercetak iaitu #TemanLelakiUpahan terbitan #karyaseni sempena pesta buku antarabangsa kuala lumpur dan itu merupakan karya ke-4 darinya..






dan tak sangka jumpa jugak dengan #rehanmakhtar dan juga #shaibrahim (kakinovel)...dah lama gila tak jumpa dorang ni..so kecoh jugakla kejap..hehe






dan jumpa jugak dengan penulis #AdahHamidah..novel dia #jauhdaricinta akan diadaptasi ke drama bersiri di astroprima...lakonan anzalna nasir dengan hafizul kamal..dah dua kali jumpa dia kot..firstime masa dia meeting kat opis karyaseni dengan penulis skrip dia...




tapi masa 27.04.2014 tu dapat jenjalan kejap je sebab babyrizq tertido...so malas tunggu lama-lama takut mengamuk pulak..sempat jugak pergi booth Jemari Seni dan booth Idea Kreatif je kejap..





04.05.2014


Ni pulak hari fansmeet SSID...seriusly tak tahu pun akan ada event ni..pihak karyaseni pun tak bagitahu akan ada artis datang..hanya dua tiga hari sebelum start pesta buku baru je tahu..kali ni jemput Izzue Islam dengan Aman Nassim...


                                        
                                              with my heroes : #FirashArshad dan #Mie




ehem-ehem..novel ni ramai yang salah faham...novel #ssid belum tukar kaver ye..ni dari fans dari sabah yang pos..nak mintak sign artis katanya..so dia ni minat gegiler kat #SSiD...penuh satu novel tu gambar #syaf n #firash..depan belakang...siap bookmark pun tampal gambar..hehe









dengan admins #izzuezers..dia ni dapat pass vip masuk bilik kelantan..tapi bukan saje2..tapi disuruh jadi photoghraper sepanjang event..hehe..dengar kata lepas tu memasing join izzue untuk event tertutup kat the curve..



izzue dengan my babyrizq...ngada gak budak kecik ni..ngan izzue nak pulak..ngn orang lain meraung raung taknak..hehe..taula besday dia beza dua hari je dengan izzue..







                                                     pic krdt : ig official izzuezers



sekitar hari event...memang ramai..meriah..havoc..memasing sporting..tak kira artis..fans n staff karyaseni...hope next time akan ada lagi event-event camni..pada yang sudi hadir tu, terima kasih banyak-banyak..insyaAllah kita berjumpa lagi pada masa akan datang :') 


ps : #SSIDRAYA , dengar kata akan mula shoot pada awal bulan puasa ni..
      #FILEMSSID , menunggu jawapan dari pihak GB, hope dipermudahkan segalanya..aminn

1 comment:

mieza said...

Assalam..kak zura..dh lama x baca buah tangan akak... xsabar nak tggu next novel akk..