:: My gangS :: TQVM

Tuesday, October 16, 2012

Menantu Dari Overseas? Dan Status : Hakmiliknya Tanpa Cinta



Assalamualaikum dan selamat pagi..

Pada semua yang tertunggu entry MDO, saya mintak maaf sebab saya hanya akan update seminggu sekali aje sebab hanya dua bab sahaja lagi yang akan diupdate kat blog..so dah slowdown sekarang..perkembangan lain, MDO dah hamper 70% siap..dateline dah dekat sangat so saya tak tidur malam ni menaip..untuk entry akhir SSiD akan disambung lepas manuskrip MDO siap..sorry ye..memang tak ada mase nak fikir benda lain pun sekarang..nak makan pun fikir manuskrip ni..dan lepas MDO siap, insyaAllah cerita STATUS : HAKMILIKNYA TANPA CINTA akan menyusul..Kisah antara Puteri Ifra Waniya dengan Megat Daneen Zurfishan…cerita ni sebenarnya dah tulis hujung tahun lepas lagi selepas SSiD siap tapi stuck jap..kat blog ni dah ada prologdan bab 1..dua hari lepas korek2 dalam doc google, terjumpa sedikit bab dua..boleh bace dulu :)









ANGIN sepoi-sepoi bahasa yang berpuput-puput lembut itu langsung tidak dapat melegakan fikiran Ifra yang sedang kusut. Kusut memikirkan akan masalah yang baru saja dihadapinya itu. Dia mengeluh perlahan sambil tersandar di seat kereta. Mata dipejamkan seketika seolah-olah ingin melupakan hal yang berlaku. Namun deringan telefon bimbit yang berada di dalam beg tangannya itu mematikan segalanya.
Ifra menarik Samsung S3 yang masih berdering. Terpamer nama Wawa di skrin. Pasti sahabatnya itu sedang menunggunya sejak dari semalam. Dan pasti Wawa tertanya-tanya kenapa dia langsung tidak memunculkan diri. Ah Ifra! Macam mana nak munculkan diri kalau semalam kau kena cekup dan dibawa ke hotel? Soal hatinya pula. Akhirnya deringan itu mati sendiri selepas tiga kali berdering.
Air mineral yang masih berbaki separuh di dalam botol itu diteguk perlahan. Ingin menghilangkan rasa payau akibat menelan sejenis ubat sebelum dia sampai di pantai itu tadi. Sejujurnya dia langsung tidak punya pengalaman di dalam menghadapi masalah begini. Itu pun dia hanya mengikut kata hatinya supaya membeli ubat pencegah kehamilan di farmasi. Walaupun pekerja di farmasi itu memandangnya pelik namun dia cuba untuk bersikap selamba. Dia tidak mahu akan kejadian semalam itu akan membuahkn hasil yang tidak dikehendaki walaupun itu bukan kemahuannya. Jadi biarlah dia mencegah dahulu sebelum semuanya berlaku.
Memikirkan semua itu, kepalanya terasa berdenyut-denyut. Terasa ingin melarikan diri buat seketika dari sini. Namun apabila teringatkan akan tempoh perkahwinannya yang bakal menjelang, dia tidak betah untuk berbuat demikian. Dia tidak mahu ahli keluarganya menanggung malu jika bakal pengantin perempuan melarikan diri. Sudahlah kad-kad jemputan semua sudah dihantar. Hotel untuk majlis resepsi sudah pun selamat ditempah. Hanya perlu menyiapkan diri sahaja menjelang tempoh itu.
Suasana yang semakin menghampiri senja membuatkan Ifra bercadang untuk mengundurkan diri dari situ. Berharap biarlah masalah itu akan terkubur begitu sahaja.


10 comments:

wida said...

suka2 sgt2...nnt rindu shanzay, ganti dgn daneen pulak..

baby mio said...

SUKANYA BILA NEXT N3 DIA

Aziela said...

Alaaaa....nak Shanzaayyyy!

Kay said...

Haa. Dah lama dah tunggu kak zura update cerita ni

zura asyfar addy rifqhiey said...

wida : tQ2..hope idea mencurah2 dtg tuk citer SHTC ni...aminn...

baby mio : Entry bile siap MDO..skrg tgh struggle gegiler..hehe..

aziela ; next week yer..hehe

kay; mmg dh lame pun stuck kt doc tu..skrg br nk smbung balik..insyaAllah moga dipermudahkan..aminn...

ayu salina said...

Best citer ni.....
Lg best berkisar ttg keluarga

si yellow said...

Kak Zura..ada smbungan x?? cte ni best..serius nk tau apa yg jadi lepas ni..

pstt3..MDO bile boleh dibukukan?? hehe..:)

zura asyfar addy rifqhiey said...

@ayu salina

tQ :) ~ sikit2 ade lah citer ttg keluarga..

zura asyfar addy rifqhiey said...

@si yellow

TQ :) ~ insyaAllah akan sambung lepas MDO siap..MDO insyaAllah akan dibukukan if takde ape2 aral :)

Fluffy Clouds said...

assalamulaikum kak zura...nk tnye ni sape sbnrnye daneen tu?nme real pnye!dye tu plakon ke ape?