:: My gangS :: TQVM

Monday, March 26, 2012

Sekitar sesi otograf di pejabat Karya Seni, Kuala Lumpur dan komen tentang SSiD :D


As-salam dan selamat malam..lamanya tak update blog dengan cerita-cerita yang masih belum nampak jalan pulang tu..hehe..laptop tak adalah nak menaip cam ne kan? Tapi malam ni pun tak update cerita cuma nak kongsikan pengalaman time pergi pejabat Karya Seni hari tu je.
Kita orang bertiga bertolak pukul 7 dari Bandar Kemaman. Mengikut Papago GPS, lebih kurang lima jam sampailah dan jarak dari rumah sejauh 307 km. Sebenarnya dah berjanji dengan Rehan Makhtar suruh dia jadi tourist guide kat sana kut-kut tak jumpa pejabat K.S tu.
Tapi staff K.S awal-awal lagi dah call tanya duk kat mana so dia bagi guide jalan dan kitaorang bertiga sampai sana lebih kurang pukul12.30 tengah hari walau before tu Rehan dah cakap yang dia akan pergi dulu kt K.S and tunggu kat sana..
Sampai saja kat ofkos jumpa Rehan dulu kat bawah sebab tak tau lokasi sebenar. Haishh K.S ni takde letak signboard pulak pejabat dia..sabar je lah. Dahlah pejabat dia duk kat tingkat dua. Masuk je, penuh gamat manusia tengah ambik gambar dan dorang terus tarik zura join sekali. Tapi sampai sekarang tak Nampak pun gambar tu. Hehe..entah siapa punya lah agaknya time tu..ramai sangat.


ni gambar 1st yang amik kt pej k.s :)))) - mase mula2 tgk, ya Allah apasal tebal giler ni??!! cz sebelum ni tatau berapa mukasurat. en muzri cakap dalam lebih kurang 900ms..So zura agak-agak dalam macam novel Asst karya kak melur jelita tu lah..yg nampak tangan tengah pegang duit tu, dia lah kastemer SSiD yang 1st...agak cuak sebab tatau nak layan peminat...hehe....just sign n bersalam jer masa tu...yelah datang pun kelam kabut je...adess...sorrylah awak...tak sempat nak amik gambar..nama pun dah lupa...huhu




ni pandangan sisi SSiD yang ada kat rak pejabat karya seni..atas permintaan geng-geng grup OUR LOVE <3


ni gambar dengan Amy Zainuddin..Dia dah bayar on9 tapi tetap datang jugak pi  K.S sebab katanya dekat jer...tqsm Amy :)))


with Sara Aisha yang cute mute....sanggup datang jugak kat K.S walau dia ada event kat C.M hr tu :))



ni dengan sape entah...Radiati Maisarah rasenye dengan kawan dia..hehe...sorry lah..lupe dah nama...sanggup gak datang walau dah bayar...tqsm :))



ni pulak dengan kak Siti Soleha Yahya :)))


 sebok sign tak pandang  kiri kanan dah...adess...


sign..sign..sign...makan pun ntah ke mana....pukul 6 petang baru gerak dari pej. K.S....lapar..penat semua ada...hotel pulak tak cari lagi time tu...nak pi Shah Alah umah sepupu malas pulak bila dah stuck ngan jammed....huhu....dan kitaorang decide cari hotel terdekat jer..plan nak jalan2 terus je kensel....akhirnya kitaorang check-in kat hotel tengah-tengah bandar...Lodge Paradise...Dua bintang je kot...tapi tak kisahlah janji selesa...

Lepas rest kejap n mandi semua, planlah nak kuar makan..ingat nak cari fast food je tapi tak jumpe plak...papago pegang kat tangan tapi still tak jumpa..nak tanya orang kat situ..semua tengok warga asing..en driver cakap dia tak terer sangat area k.l ni..kalo area shah alam tu biase lah..tempat belajar dan bekerja lima enam tahun dulu...si Darwisya pulak jalan dah tak betul...penat kot..dah lah en driver konon2 nak jalan kaki jer..puas pusing2 tapi tak jumpe satu fast food pun walau sebelum checkin nampaknya Wisma KFC n McD kat situ...adess...sabar jerlah...lutut pun dah menggigil sebab tak makan dari tengah hari..mase tu dah pukul 9 lebih...nak singgah restoran tepi jalan tu tak berani sangat cz banyak gambar Tiger Beer....huhu...and selepas berjalan hampir setengah jam...pusing2 area situ..masuk 7E..kitaorang decide makan kat restoran hotel jer..dalam kepala dah membayangkan yang habislah duit aku terbang nanti...huhu...en driver cakap tak apalah sekali sekala jer...sabar jerlah..



si darwisya yang sebok main games..mase ni tunggu fish chips dia sampai....time tu jugaklah bunyi bunga api berdentam dentum...sebab betul2 kat bintang walk...tapi dah takde mood nak tengok sebab lapar n penat sangat..



bawak masuk Firash dalam hotel ;p ~ memang lena betul tdo malam tu dalam dakapan Firash (okay si writer perasan lebih..haha )


                            AHAD 18/12/2012


Lepas siap check-out, kitaorang just pi Sogo n ape nama entah...memang ada sale tapi tak jumpa apa pun nak shopping..en driver je banyak shopping...habes butik dia masuk..kitaorang just teman jer...sape cakap lelaki tak minat shopping? tiga jam tau tunggu tercongok kat situ..nak cari seluar lah...baju lah..kemeja lah..kasut lah..nasih bawak kete kecik..kalau bawak kete besar habes benda diborongnya kut..huhu....actually bimbang jugak nak naik hgway karak cz kete sarat dengan SSiDs yang tujuh kotak..tapi alhamdulillah semuanya ok dan kami sampai pukul7 malam tepat selepas gerak dari Sogo pukul 2 petang :)






jenuh angkut dari kete...mase kat pejabat K.S, encik Muzri tolong angkut jugak...dalam setiap kotak ni (actually bukan kotak pun, tapi dia balut 20 books kat dalam)..setiap kotak ada 20 books dan bawak balik dalam 135 bijik rasenye...lepas tu kitaorang pun pengsan..haha..penat giler dowh....huhu....


SEKITAR GAMBAR PEMBUNGKUSAN DAN PENGHANTARAN SSID...



Banyak tu nak bungkus..sign lagi...adess..


                                 
 yang dah siap  bungkus, tunggu pos je...empat hari tak tdo siapkan semua ni... :))



 rumah dah bersepah kalah kapal pecah....pen pun dah banyak habis dakwat..hehe...sabar jerlah..




                               yang dah siap sign..cuma nak balut je :))





mula2 guna kertas yang balut si Firash ni dari kilang tapi lama2 kertas abes so beli kertas minyak....beli wrapping plastik tu tak jalan pun..ade ke patut tak melekat..adess..sabar jerlah....ada yang cakap tak yah bungkus, mana boleh tak selamat lah...sebab plastik dah tak ada kan...tau2 jerlah pos laju buat kerja camne...main campak2 je masuk lori dia..huhu...



last longgokan si Firash..huhu....nak mengalir rasa air mata..yelah dah hampir lima malam bersama dengan dia....sanggup selimut jugak dengan kertas walau still ada pplastik..sayang sangat :')


                                                DEDIKASI :DDD



                                 SSiD with co-admin, Arelin Ziunidon -  :))




 happy sakan nampaknya dapat peluk Firash..hehe..konpem tak lepas malam tu..opss....haha :D







                        SI FIRASHs WITH HIS READERS N FANS <3<3<3



                         Salmiah Ngah punya...cantik gambar ni...special katanya tuk SSiD <3<3<3



    ni dari fans dari Brunei..hari Isnin dah dapat..beli dari kedai biasa je...pelik jugak cz cepatnya sampai sana....sedangkan yang kat Sabah pun belum ada lagi..from sis Haniah Ms <3<3<3




yang Husni Laila punya....sampai lebam katanya mata sebab berjaga bace SSiD...hehe <3<3<3






                         KOMEN2 TTG SSiD :DDD




From sis Lizawati dari grup Review Novel




Kisah ni mengisahkan tentang hero Firash Arshad dan juga heroinenya Syafa Aqira. sebenarnya c Syafa Aqira ni awek abg firash Arshad tapi disebabkan satu insiden di mana c Firash Arshad ni dah tertidor dgn syafa ni so terpaksalah mereka berdua berkahwen. Walaupon c Firash ni muda 4 tahun dr c Syafa tapi mereka tetap juga berkahwin. Memula tu c Firash ni memg x nak kawen dgn c Syafa ni tapi oleh sbb bendapon dah berlaku n syg kat mama dia merekapon berkahwen.
Firash Arshad..seorg lelaki yg garang bg sylah..suka marah2..ego manjang tapi seorg yg sgt2 bertanggungjawab sbnrnya. Syafa pula seorg yg lemah lembut, x suka kasar dan baik.Walaupon berkahwen tanpa kerelaan namun sbnrnya c firash ni sayang kat wife dia. Syafa ni pula cantik so bnyklah peminat2 . Nak tergelak bila baca bab2 di mana c Firash ni cemburu. konon je x syg tapi bila ada org lain dekat kat wife dia pandai marah2.
Ntah mcm mana perhub yg keruh menjd jernih bila masing2 terpaksa duduk serumah bilamana c Firash ditugaskan praktikal di tempat yg sama syafa bekerja. Barula dia sedar yg isteri dia ni dia sayang. Alahai kalau dh serumah manalah x sayang..org gila je yg x sayang bini..ceewah!!!teremo kejap...Bila dah bahagia2 ni biasalah nak pnjgkan cerita terjadilah peristiwa yg mengeruhkan keadaan yg membuatkn Syafa lari dr ruma meninggalkan c Firah..padan muka ko dl ko mnjg buat dia marah je bila dia dah lari baru tau bagaimana rasanya hihihi
lps tu Firash terpaksalah pujuk wife dia..biasalah dah syg mestilah romantik kan..hahahahah bg sy novel ni bnyk adegan yg agak romantik...so terasa dibuai laju2 kejiwangan bila membacanya..heheh novel yg santai~~~walaupon Firash tu garang tapi ntah mcm mana sy rasa Firash mcm macho je hahaha 
kalau nak tau lebih terperinci silalah baca ye sbb nak citer punyalah pnjg 897m/s tu..so enjoy~~~review sy ni kalau ada salah silap harap maafkanlah ye



from sis Ida Nur Asnidar ~ owner Geng Giler Novel Fans


Errrrr.....sebenarnya kan,kan.....tak tau nak citer ke tak nie,serba salah plak rasanya tapi memandangkan wall ni wall GGNF so Ida citer lah kan....

Sebenarnya..Saya Isteri Dia! tu kan..kan..kan.. Superb la weh!!!! Berbaloi dengan harga RM30 tu...kih kih kih...Ida suka ngan cara olahan citer nie..Tak bosan dan ada aura yg membuatkan Ida nak terus baca dan baca dan terus baca sampai habis!! Jalan citer yg amat menarik buat...Tak terasa pun yg citer ni ada 897 ms... So bg anda yg belum mendapatkan....silalah berbuat demikian SEKARANG!! ^_^...
Ida bg 5***** untuk karya pertama Zura Asyfar Ourlove ini....Good job dear... Moga terus menghasilkan karya terbaik pada masa akan datang... TAHNIAH!









p/s : bnyk lagi gambar yg akan upload nnt...to kak Salmah Hanim, tqvm datang bukak plastik semua..Kak Sarah Marissa pun ada time tu..Kak Amisha pun ada..memang happening...Aliesha Kirana dan Rehan pun ada jugak tapi tak sempat ambil gmbar diaorang..niat nak beli novel pun tatau ke mana..bawak balik si Firashs je ke Kemaman...adesss....
Actually zura terima aje komen korang semua...sebab dah tau macam mana cerita ni camne...maybe agak tergesa2 part ending cz kejar dateline..insyaAllah jika ada kesempatan tuk publish novel, zura akan buat yang terbaik...gudnite alls...ade lagi ni yang kena post esok untuk orang yang baru aje bayar n ada jugak nama terlepas pandang...


16 comments:

Ad_dEen said...

salam kak zura asyfar!!!
akhirnya...SSiD dah jadi one of my collection...
tq utk tandangan akak yg cantik 2...
hehe...
thanks...tak membaca lagi...
sangat bz skrang ni..
akan cari masa utk berdating dgn firash & syaf nnt...
muahhh...
salam sayang and tahniah!!!

Rehan Makhtar said...

mana SSid free..hahahaha.. tahniah zura.. aku takleh review tak baca lagi tp ending aku tau dah..hahahaha..siot je kan.. anda terbaek dan haruslah karya anda terbaik jugak.. gambar ek? lain tahun kita klik2 ye..hehe..nanti datang sini kita berjimba2 lagi ajak yong sengal..hahaha..

Lin Amier said...

Zura

Akak dah beli novel SSID nie.. Terlepas pandang nak order ngan Zura. Sedangkan kuala trg ngan kemaman tak jauh pun ....

~Lynn Amier ~

syahirah said...

saya ontheway baca novel ni ^ _ ^

cinta03 said...

wa...cam best je novel nie...nak beli terus gan akak cam ner??? nak gak sign dia....huhuhuhu

puteri said...

ini tidak adil...........

aku yg comei ni di katakan sengal....

harus... aku ada bg memeriahkan kan majlis dan menghabiskan makanan....

overall zura tggu ayat ikhlas dr aku nanti.......

nursya said...

salam zura...
on da way baca novel nie...
tp naper mcm ade plot yg x msk jer..
mcm ade plot yg tertinggal..
cuma ttiba si syaf teringt tentang plot yg kat bilik air tu..
tp dok cari2 plot tu mcm xde jer..
ke sy yg tlepas bc nie..
huhuhu..
ape2 pn stakat bab 39 nie mmg memuaskan..
thumb up..
ade byk lg bab nk kena kejar nie..
hahaha...

zura asyfar addy rifqhiey said...

@Ad_dEen


wah! thanks addeen....sekali lagi anda mengkonpiuskn sy..ni mesti order dr sis kan..haila...lupe nak stalk hr tu...hehe....bhtw thanks again dear..nnt free2 bace lah yer <3

zura asyfar addy rifqhiey said...

@Rehan Makhtar


hahaha...hr tu semuanya lupe...tu lah ape kes duk belek ending dulu..konpemlah heppy ending kan? kalo tak, mau kena campak kt dinding..dont worry lah pasal gambar tu...dh ingt dh ni kt kepala kalo jumpe kt mane2...hehe...takpe,ade mase nnt ajak si yong sekali..hehe

zura asyfar addy rifqhiey said...

@Lin Amier

tqvm sis Lin cz dh dapatkan SSiD <3<3<3...hr tu bukak order kejap jer dalam seminggu b4 gi k.s....tp kalo setakat dekat2, baik hntr by hand jer kan...hehe :))

zura asyfar addy rifqhiey said...

@syahirah

tqvm Syahirah cz dh dapatkan SSiD <3<3<3 - btw enjoy ur reading yer :))

zura asyfar addy rifqhiey said...

@cinta03


dis story leh bace bab2 awal kt penulisan2u dulu....tp sory lah dear...dh tak amik order lg..hr tu amik stok dr k.s pun tak cukup..huhuhu

zura asyfar addy rifqhiey said...

@puteri


haha....not me yg kate tp si ann tu..hehehe..okay2..i'm waiting :))

zura asyfar addy rifqhiey said...

@nursya

salam...tqvm cz dh dapatkan SSiD <3<3<3....okaylah...cm ni..bace kt penulisan2u ke dulu? dat scene dah kena ptoong cuma dalam manuskrip maybe ade lg sepotong dua ayat yg tertinggal n maybe editor pun tak perasan....so sorry about dat..tp zura tabiklah cz jumpe cari kelemahan tu..tu tanda awak mmg betul2 fokus...btw thanks again 4 da komen...realy2 appreciate it n selamat berkejar yer :D

syahirah said...

@zura asyfar addy rifqhiey

Terbaekk ! Tahniah :)

Wild Cherry said...

Banyak gler ek sis bwk blek ssid... smpai 7 kotak... bace n3 sis ni bersemgt plk WC nk smbung enovel WC