:: My gangS :: TQVM

Saturday, April 30, 2011

Segmen Geng Blogger Politeknik



Salam2 U all semua…

First time nih wat segmen..haha..dah tu ko pandai2 masuk geng blogger politeknik, tak nak join segmen plak…apa la ko ni..macam mana la org nak kenal blog ko..aduss, pedas tol komen kat diri sendiri..hehe

Btw best gak masuk Blogger Politeknik ni; cm leh kenal lg geng2 poli yg len..tmbhkn kenalan n share pndpat :)

Sebenarnya dh lama aq tinggalkan zaman hidup kat poli ni..cess macam la lama sangat, baru je dua tiga tahun..grad tahun 2009 (Diploma Civil Engineering)…baru lagi la tu…wink2..hehe

Okla sebenarnya mula2 dpt keputusan kena masuk poli (Politeknik Dungun Terengganu masa tu sekarang dah dikenali dgn nama Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin) cam tatau nk pergi ke tak cz mase tu dh frust sebab dh la Uni pggil utk kos ape2 ntah, n tak minat lgsung…pastu dpt lak for the 2nd intake n tuk sijil lak (Sijil Kejuruteraan Awam)…waaa, sgtla frust cz my kazen mase tu dh nk masuk sem dua..huhu..

Btw, selepas sebulan duk sana, mmg hepi giler walau poli tu agak strict cz dia baru lg…mase praktikal amat la best walau praktikal kt JKR..hehe..

Kenangan pahit dan sedih sebab takleh grad sekali ngn bebudak kelas cz failed subjek structure..huhu…bkn saje2 fail tp mase final tu kene gastric, lgsung takleh jwb…huhu…tu kenangan masa amik sijil la tahun 2004- 2006…

Then kenangan manis masa dpt sambung diploma. Ngatkn dptla poli jauh sket tp tetap dpt poli same..huhu..btw integrasi ni bnyk bebudak luar, so dia punye environment mmg lain..hehe..time wat final projek tuk last sem pon best…ingt dulu2 cm cuak gak tp heppy cz dpt skip kelas (jgn ikut yer kawan2 sumer), redah sungai, banjir, pnjt bukit, pnjt jeram semua tu..haha…terbaikla dpt belajar kt poli..tak kisahla kene geget pacat pon..keh3..


ni gmbr kat tasik kenyir (aq yg pakai tudung oren tu), otw nk gi pulau petang nk site visit tuk renovation chalet :)





ni mase praktikal ; tgh wat mackintosh tgh2 panas (kul 12 tghr- 3 ptg), sabar je la walau muka sunburn gila..hehe


*Anyway ; poli tetap di hatiku wat selamanya :D

5 comments:

Miqael Arshad said...

wahhhhh

zura asyfar said...

hehe..just cerita zaman duk poli dulu :)

De'din said...

weee...
senior civil rupanya,,

btw, thanks sbb follow saya

shafiq said...

Wahh..Teringat zaman belajar..

zura asyfar said...

De Din : hehe..peacec :)

shafiq : hehe..samer la..