:: My gangS :: TQVM

Wednesday, April 13, 2011

Dedicated to Miqael Arsyad



Salam semua..sebenarnya zura tak tau nak cakap apa..sebak memang sebak, pedih sampai ke ulu hati ni..kira-kira dalam kul1 lebih tadi masa zura tengah menulis sambungan cerita Qale n Raze serta Api, tetibe je dikejutkan dengan berita my BFF Miqael Arsyad atau lebih dikenali ngn nama Mike or Chad dah nak stop dari menulis. Dia ckp nk tinggalkan FB n leaved his grup. N zura mmg betul2 terkejut..

N sekarang ni his FB da betul2 deactived..n his grup diamanahkan kt zura utk jaga ngn awin (shamien sha)...so dia dah nekad utk pergi rasenye..

Anyway, di mana saja dia berada, zura tetap sokong dia dr jauh jika dia masih berkarya..

We Love Miqael Arsyad tetap akan wujud dan kami tetap sokong anda.

~(we miss his poems)~


~last puisi dr dia sebelum meninggalkan kami = yg wat zura sebak n menangis ~



~Sepi Itu Indah Namun Lukanya Parah~

Betapa indahnya bulan memancar terang di malam ini
sinarnya menyuluh kegelapan hati yang suram dan sunyi
meskipun sebak di dadaku bergulir senak dan sepi
aku tetap gagahi jua setiap kali aku melangkah kaki
mencari erti sebenar kepatuhan naluri serta budi
maka aku terpaksa pergi semoga kita bertemu lagi...

sayang...
lihatlah aku dicoreng luka, terporeng pula wajah duka
beginilah hidupku sering kali disakat dengan rasa kecewa
bahkan tidak pernah sekalipun bahagia bertahan lama
hadir seketika dan ia akan lenyap buat selamanya...

sayang...
tahukah kalian makna kasih yang diberi?
tahukah kalian betapa hancurnya hati ini?
pastikan kalian tahu, aku tetap akan mati
matiku dalam rasa sedih lagi dan lagi...

sayangku...
bernanah telingaku mendengar makian itu
robek dinding hatiku cacian hidup berliku
maka aku merangkak diterajang begitu
disepak, ditunjal kepala ini tersungkum pilu
akhirnya aku terbungkam lantas jiwaku layu...

oh sayangku...
maafkanlah khilaf selama mana kau kenali aku
aku insan yang lemah yang nyawanya cuma satu
saat matiku dalam pilu, ku harap kalian tetap di situ
di bahtera cinta mengharungi gelora itu...
gelora fitnah yang tidak pernah berlalu...

sayang.... kini aku tiada di sini
doakan aku menemui bahagia hidup ini
walaupun bukan sekarang mungkin nanti
kalian masih dan tetap di dalam hati....

(C) Miqael Arshad
Bold


~ n now I'm lost my BFF :'(

16 comments:

fatin Aqilah said...

sis,wat hapen to him?ce cite..ce cite...

zura asyfar said...

he's gone...dh away dr dunia penulisan ni :(

aisyah ariana said...

kak zura,

mike sbnrnya penulis atau ada kerja lain??

rindu dgn usikan pelik2 dia tu n puisi indah dia...

zura asyfar said...

menulis cuma smpingan je...dia ade keje cuma tak bgtau je ape keje dia cz dia sgt low profile...n skrg dia dah nekad tgalkan dunia penulisan ni...FB dah deactived, dh leave grup n fanpage dia...blog novel2 semua pon da tutup..n sis kehilangn my bff, teman utk share pndpt n tunjuk ajar menulis...n i'm still shocked with this...

p/s : pd readers yg ttgu2 cie lam blog ni; i'm so sorry..need time to terima semua ni...

Dr.LoVe said...

ala sedihnya....kita akan kehilangan org yg amat berbakat dlm dunia penulisan...
Zura: kenapa Miqael berhenti ya??? sedihnyalah..sebb akak selalu update dlm blog akak karya dia...lepas ni akan sentiasa merinduilah penulisannya..krim salam kat dia ya..semoga apa jua tindakan @ keputusan yang dibuat akan memberi kebahagian kepada dia....
Kalau dia nak kembali ke dunia penulisan suatu hari nanti...kami sentiasa menerima kehadirannya

zura asyfar said...

doc luve : sy lg sedih...rugi mmg rugi tp dia dah tekad untuk tinggalkan dunia penulisan ni sebab dia dah tak sggup asyik kene cerca n kena cemuh...sebab jrg penulis lelaki mcm dia tu berbakat...pndai tulis puisi lg...dan skrg dia dah pergi...tak tau mcm mane nk cr dia lg...utk semua yg sokong dia, sy pn bharap dia kembali....

TinTa Biru said...

Memang sedih bila kehilangan seorang yang berbakat. Tambah pulak mike yang selalu tak kering idea. Suka dengan keletah dia, selalu mencuit hati. Macam ni lah jadinya kalau ada sifat dengki dan cemburu. Harap mike akan berjaya dalam apa jua lapangan yang diceburinya. Dan amat2 berharap agar mike akan kembali...

Shamien said...

sediiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!sis....besar amanah dia kat kita....awin termimpi-mimpi semalam!! abang mike ni memang la, unpredicted!huhuhu............

zura asyfar said...

tinta biru : tu la..mmg sedih sgt...hope dia berjaya kt luar sana...

awin : mmg sedih...tp apakan daya...nothing we can do now...hope dia tabah hadapi semua yg berlaku..huhu (T T)

Nurfazila Suhaide said...

losing someone who's really talented.huhu..
suka baca puisi dia..

zura asyfar said...

nurfazila : he's very talented..n now he's gone..dn pasti ramai yg akn merindui puisi2 dn celoteh dr dia ~ hope dia akn bace semua ni ~

Acik Lana said...

betul la..poem tu sgt menyentuh kalbu. too late nak kenal dia..hope dia mmg ada good reason buat keputusan tu. mst dah fikir habis masak dh tu.

org dengki mmg ramai kan. takutnya.

zura asyfar said...

acik : dia mmg betul2 terluka...bila dia pergi ramai yg br mula nk kenal ngn dia..huhu..(jgn sentap acik,hehe..)

~ dia dh lame dlm dunia penulisan ni, sebab tu dia tahu ramai org yg dengki ng dia ~

Suegar pop said...

sedihnyaaaa....! dia tolong buat cover novel Lizzie Daniell untuk Suegar. Suegar tak tahu pun dia dah stop menulis! baru ni tahu. feel so bad :(

zura asyfar said...

suegar : mmg sedih...tp ptg td br je dpt gud news..dia dah on balik FB dia...tp maybe tak selalu dah appear cz dia ckp dia akan bz lepas ni...

Anonymous said...

lama lagi ke nak tunggu n3 tebru...rindu ni..hehehe:-(